designed by aziz yavuzdogan ã Copyright 2004-2012-aziz yavuzdoğan. All Rights Reserved./istanbul,türkiye
etkinlikler/2006..
 
SONRAKİ SAYFA
GERİ DÖN
Soldaki fotoğrafta, Ekrem Borazan ve kızı, Bülent Okutan ve eşi, Ergül Aktaş ve eşiyle birlikte Göreme Açık Hava Müzesi'ndeyiz. Üstteki fotoğrafta ise Avanos'ta Erdoğan Bozok, Ergül Aktaş ve Ekrem Borazan'la ve bir de deve ile birlikteyiz.
Kapadokya Gezisi ve ödül töreni...
14-17 Ağustos 2006 tarihleri arasında, 6. Kapadokya Ürgüp Karikatür Yarışması ödül töreni nedeniyle Ürgüp'teydik. Ürgüp Belediyesi'nin davetlisi olarak bulunduğumuz Ürgüp'te, yarışmada ödül alan karikatürcüler ve jüri üyeleri olarak, Kapadokya bölgesini gezme olanağı bulduk. Ürgüp'ün CHPli Belediye Başkanı Bekir Ödemiş ve belediye personeline, ayrıca yarışmanın sponsor firması Hadosan'a gösterdikleri yakın ilgiden ve konukseverliklerinden dolayı teşekkür ediyorum.
Soldaki fotoğrafta, Ürgüp'teki Semih Balcıoğlu Parkı önündeyiz. Sağdaki fotoğrafta, ödül töreninde yarışmada jüri olarak bulunuşum nedeniyle verilen plaketi, derneğimiz sekreteri Metin Peker'den alırken görülüyorum...
İstanbul İl Çevre Müdürlüğü'nün Proje Yarışmasında Jüri Üyeliği...
İstanbul Valiliği İl Çevre Orman Müdürlüğü'nce düzenlenen,
1. Erguvan Çevre Ödülleri kapsamında yapılan proje yarışmasında, Milliyet Gazetesi'ni temsilen jüri üyesi olarak bulundum... Öğrenciler, danışman öğretmenleri ile birlikte, hazırladıkları projelerini (maket, poster veya her ikisini de kullanarak) 13 Haziran 2006 tarihinde Cemal Reşit Rey Salonu’nda jüri değerlendirmesine sundular.

 
yakınlarının da katıldığı sergi açılışında, konuklara pilavüstü döner ve ayran ikram edildi.
Medyanın da izlediği sergide İstanbul Vailisi Muammer Güler, Cafer Zorlu gibi bir ustanın sergisine katılmaktan büyük bir onur duyduğunu belirterek, mizahın önemine değindi ve "mizah yergi olmaktan çok sevgi demektir" dedi. Muammer Güler ayrıca Cafer Zorlu için, "böyle bir sanatçının bugün bulunduğu koşullardan daha iyi durumda olması gerektiğini" vurguladı… Ustamız Cafer Zorlu ise karikatür sanatının muhalifliğine gönderme yaparak halkın sorunlarını çizmenin herhangi bir ideolojik tavırla karıştırılmaması gerektiğini söyledi…
Karikatürcüler Derneği Başkanı Raşit Yakalı'nın İstanbul dışında bulunması nedeniyle katılamadığı sergide, Sekreter Metin Peker, Sayman Ergül Aktaş ve Yönetim Kurulu Üyesi Aziz Yavuzdoğan hazır bulundu. Metin Peker, İstanbul Valisi Muammer Güler ve beraberindeki heyete, derneğimiz hakkında bilgiler verdi. Samimi bir hava içerisinde geçen sohbet sonrası karikatürcülerle hatıra fotoğrafları çekildi.

Karikatürcüler Derneği'nde Cafer Zorlu Sergisi...
Türk karikatürünün yaşayan büyük ustalarından Cafer Zorlu'nun karikatür sergisinin açılışı gerçekleştirildi.
17 haziran 2006 cumartesi günü saat 14.00'te açılışını İstanbul Valisi Muammer Güler'in yaptığı sergiye büyük bir katılım oldu.
Cafer Zorlu'nun ailesi ve
 
Derneğimizin "com" uzantılı mevcut web sitesinin üyelerimizce yetersiz ve güncellikten uzak bulunması ve bu yönde gelen haklı istekler doğrultusunda, yönetim kurulunca sitenin yeniden tasarımı gündeme geldi. Bu konuda alınan karar gereğince, derneğin kamu yararına bir organizasyon olması da gözönünde bulundurulup "org" uzantılı yeni bir alan adıyla ve yeni bir görsel tasarımla yapılması için hemen çalışmalara başlandı.
Yönetim Kurulu, bu işi halletmem için beni görevlendirdi. Milliyet İnternet'ten genç arkadaşım
Umut Katırcı ile sitemizin yeni tasarımını birbuçuk ay gibi bir sürede tamamlayıp, 18 mayıs 2006 tarihinde yayına verdik.
Karikatürcüler Derneği Web sitesi yeni alan adı (www.karikaturculerdernegi.org) ve yeni tasarımıyla daha güncel, geniş içerikle ve katılımcı bir anlaşıyla internet üzerinden üyelerimizle ve karikatürseverlerle buluştu.
Web sitemizdeki yeniliklerin en başında yer alan "KARİKATÜRCÜ ARA" başlığı altındaki bölümde, karikatürcülerimizin özgeçmişi, fotoğrafı ve 5 adet örnek karikatürü yer alıyor.
Sitemizde "MAKALELER" başlığıyla başka bir bölüm var. Karikatür sanatı ve mizah üzerine yazan çizerlerimizin ilgi göreceğini umuyoruz.
Ayrıca günün karikatürü, müze, haber, sergi, etkinlik, yarışma, tarihçe, dernek yayınları, gibi bölümler de var...
Karikatürcüler Derneği'nin yeni mail adresi de info@karikaturculerdernegi.org olarak güncellenmiştir.

Karikatürcüler Derneği Web Sitesi'nin Tasarımı...
 
Geleneksel "1 Nisan Şaka Gecesi"miz...
Karikatürcüler Derneği'nin üyeleri, her yıl olduğu gibi bu yıl da "1 Nisan Şaka Günü"nde  Armada Otel'de yemekte buluştular. Çok renkli ve sıcak bir ortamda geçen gecede genç çizerler, usta çizerlerle birlikte tarihe tanıklık etmenin fırsatını yaşadılar. Bu arada Baba Sanatçı Erkin Koray'ın da gecemize konuk olarak katılması herkesi mutlu etti...

İlhan Selçuk ve Bedri Koraman ile...
Cihan Demirci, Erkin Koray ve Aptülkadir Elçioğlu ile...
Eflatun Nuri Erkoç ile...
 
Anadolu Üniversitesi Eğitim Karikatürleri Müzesi'nde Eskişehirli Karikatürcüler Sergisi...
Atila Özer'le Sergi Salonu'nda...
Eskişehirli sanatçıların eserleri sergilendiği sergi 31 mart 2006 cuma günü saat 17.30’da Eskişehir Karikatür Müzesi’nde açıldı.  Anadolu Üniversitesi Eğitim Karikatürleri Müzesi; Karikatür Sanatını Araştırma ve Uygulama Merkezi müdürü Prof. Atila Özer amaçlarının, kimileri Eskişehir’de doğmuş sonra başka kentlere yerleşmiş, kimileri başka kentlerde doğmuş Eskişehir’de yaşamını sürdürmekte olan çizerleri bir araya getirmek ve hem müzedeki Eskişehirli Karikatürcüler Odası’nı zenginleştirmek hem de Eskişehirli karikatürcüleri eserleriyle kamuoyuna tanıtmak olduğunu söyledi. Büyükşehir Belediye
Başkanı Prof.Dr. Yılmaz Büyükerşen’in çizgilerinin de yer aldığı karma sergi 17 mayısa kadar izlenebilecek… Eskişehir Karikatür Müzesi’nde eserleri sergilenecek Eskişehirli Karikatürcüler şunlardır: Büyükşehir Belediye Başkanı Prof.Dr. Yılmaz BÜYÜKERŞEN, Prof. Atila ÖZER, Bülent ARABACIOĞLU, Beytullah HEPER, Karikatürcüler Derneği Yönetim Kurulu üyesi Aziz YAVUZDOĞAN, Hikmet CERRAH, Pertev ERTÜN, Süleyman GENÇ, Abdullah ÜÇYILDIZ, Dinçer PİLGİR, Atilla YAKŞİ, Sertaç
ÜRER, Cengiz ÇALIŞ, Ekrem BORAZAN, Erol BÜYÜKMERİÇ, H.Nezih SEZER, Yaşar ARDA, Zeki TÜMLÜ, Ahmet SOFUOĞLU ve Şehabettin TOSUNER…

 
  • 2011 YILI HABERLERİ...
AYRINTILAR BURADA
  • 2010 YILI HABERLERİ...
AYRINTILAR BURADA
  • 2009 YILI HABERLERİ...
AYRINTILAR BURADA
  • 2008 YILI HABERLERİ...
AYRINTILAR BURADA
  • 2007 YILI HABERLERİ...
AYRINTILAR BURADA
  • 2006 YILI HABERLERİ...
AYRINTILAR BURADA
  • 2005 YILI HABERLERİ...
AYRINTILAR BURADA


son haberler..
Doğuş Üniversitesi'nde karikatür ve mizah etkinliği...
AYRINTILAR BURADA
Turhan Selçuk'u Hacıbektaş'ta andık...
AYRINTILAR BURADA
Fenamizah'ın ilk sayısı yayında...
AYRINTILAR BURADA
17. Nehar Tüblek Karikatür Yarışması ödül töreni yapıldı...
AYRINTILAR BURADA
Işık Üniversitesi'ndeydik...
AYRINTILAR BURADA
Yeni mizah sitemiz yayımda...
AYRINTILAR BURADA
Karikatürlerim Bosna-Hersek'te yayımlanan Maxminus dergisinde...
AYRINTILAR BURADA
---
arşiv:

grafik tasarımcı / karikatürist
& yazar